KIEMELT TÁMOGATÓ

Fél éve próbálkozunk több helyen, most a nyilvánossághoz fordulunk: a Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres. A cél az, hogy valaki (autókereskedés, forgalmazó, magánszemély, bárki) adományozzon egy jó terepképességű terepjárót vagy pick-up-ot, amely alkalmas arra, hogy személyeket mentsünk a Börzsönyben.

Jelenleg az egyesületnek nincsen saját autója, a mentésekhez egy magánhasználatú Dacia Duster-t használunk. A 2022-es gyártású Duster Extreme eddig számos bevetésen bizonyította rátermettségét, és sok-sok megmentett/ellátott/megtalált ember tanúsíthatja, milyen remek jármű, de két probléma van vele: a mentésekhez viszonylag kicsi, (a hegyimentők rengeteg felszerelést szállítanak magukkal, bár ez akár kiküszöbölhető egy tető csomagtartóval), illetve a legnagyobb gond vele, hogy ez nem egyesületi jármű! Az autó egy budapesti tagunk tulajdonában és használatában van. Rengeteg esetben indult el a Dacia Duster Budapestről a Börzsönybe éjszaka, de ez nem egy tartható megoldás: sok egyesületi tag lakik Szokolyán, Kismaroson és a környéken, azonban ők nem tudnak mivel indulni a mentésekhez, meg kell várniuk a Budapestről érkező magánhasználatú autót.

Szeretnénk, hogy az egyesületnek legyen egy 0-24 órában bevethető, mentésre készen felszerelt autója Szokolyán. Az egyesületi tagok eddig is rengeteg pénzt költöttek a szükséges eszközök beszerzésére, és a börzsönyi túrázók számos kisebb-nagyobb pénzügyi adományokkal segítették őket. Ahhoz azonban nincsen elegendő anyagi forrásunk, hogy vásároljunk egy (akár használt) jó terepképességű járművet. Az egyesületünk nem kap állami támogatásokat!

Természetesen megpróbáltunk néhány nagyobb autókereskedést felkeresni levélben – jó néhányuk még csak nem is válaszolt, volt olyan kereskedés, aki már támogat más szervezetet, más pedig a tragikus autóipari helyzetre hivatkozva utasította el a megkeresést. Nos, természetesen értjük és érezzük a gazdasági kihívásokat, de hátha mégis van valahol egy megfelelő autó számunkra….
Mivel nem körlevélben érdeklődtünk a kereskedőknél, hanem egyesével küldtünk ki leveleket átlagosan két hetet várva a válaszokra, ilyen formában eléggé hosszúnak tűnik a folyamat és ezért a nagy nyilvánossághoz fordulunk a kérésünkkel: ki hajlandó támogatni a Börzsöny Speciális Mentők egyesületet egy jó terepképességű nagyobb méretű terepjáróval vagy pick-up- al? Természetesen egy használt, de jó állapotú járműnek is örülnénk (komoly felújításra nincsen pénzünk), az egyesület vallásos tagjai imába foglalnák az adományozó nevét, az ateisták felvarrnák még a ruhájukra is, de tényleg borzasztóan hálásak tudnánk lenni.

Egy egyesületi terepjáró segítségével az egyesület képes lesz hatékonyabban és gyorsabban reagálni a Börzsönyi mentési helyzetekre. Hisszük és reméljük, hogy akad Magyarországon is egy olyan filantróp cégvezető/cégtulajdonos vagy magánszemély, aki megengedheti magának, hogy adományozzon nekünk egy autót. Ha akad ilyen, az [email protected] email címen vagy az illetékes tagunknál a +36203694137 telefonszámon érhet el bennünket.

Előre is köszönjük!

Amennyiben te


akkor nézd meg kérlek ezt a listát, talán tudsz segíteni

 • Gépjármű

  Sajnos nincsen még terepjárónk, szükségünk lenne egy nagyon jó terepjáró képességű autóra, akár (sőt) használtan is. Régebbi Defender, Pathfinder, Land Cruiser stb.

 • Quad

  Vagy ATV/ULV. Nagyon praktikus a mentéshez, olyan helyekre is tudnánk menteni vele, ahová nem fér el egy terepjáró. Ha pedig még elektromos is lenne...

 • Ruházat

  Próbáljuk felöltöztetni a csapatot, de még nem találtunk egy márkát, aki biztosítana nekünk hegyi környezetbe egyenruhát

 • Alpintechnika

  Beülő, kötelek, felszerelések... rengeteg mindenre van szükségünk. Köszönjük Sport-Outdoor.sk és Tengerszem.hu a segítséget a jelentős kedvezményekkel

 • Rádiótechnika

  Szuper jó minőségű, ténylegesen is strappabíró rádió berendezésekre van szükségünk Köszönjük NOVOFER!!!

 • Számítástechnika

  Jól jönne egy-két ténylegesen is strapabíró tablet, amellyel jobban tudnánk navigálni és koordinálni Köszönjük a segítséget Portum Lines Kft.!

 • Pénz

  Ebből pedig rengeteg 🙂 A speciális mentés borzasztóan drága, a minősített eszközök használata miatt.

 • Bármi más

  ami eszedbe jut, hogy segíthetne rajtunk 🙂


Amennyiben bármiben tudsz segíteni, kérlek írj a felix kukac borzsonymentok pont hu címre vagy hívjál fel bennünket a +36203694137 számon. Borzasztóan hálásak vagyunk minden segítségért!


Email

Telefon

Üzenet

Kiemelt támogató (2022.11.22.) - loader
Köszönjük szépen. Hamarosan visszaírunk vagy hívunk!
Valami nem jó. Kérlek próbáld újra.