Bokasérült túrázó Nagy-Hideg-hegyen (2022.12.18.) - Article800 BSM 010 winter


Az Ipoly-völgyi Különleges Mentők egyesület ügyeletére vasárnap délután futott be a segélykés, miszerint egy kirándulónak kificamodott a bokája úton Nagy-Hideg-hegytől Királyrét felé. Az ügyelet a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot értesítette. A szolgálatunk felvette a kapcsolatot a segélykérővel és Szokolyától azonnal elindult egy gépjárművünk a sérültért, míg egy másik hegyimentő a Királyrétre érkező OMSZ mentőautóval való koordinálást végezte. A hegyimentőnk gyorsan odaért a sérülthöz, és a gépjárművel azonnal a várakozó mentőautóhoz szállította.
Mint kiderült, a középkorú hölgy rutinos Börzsöny túrázó, azonban Nagy-Hideg-hegytől elindulva kificamodott a bokája. Egy ideig tudta folytatni az útját, de egy idő után a fájdalom miatt már nem tudott lépni. Egy nagyobb túrázó társaság kézben cipelte lefelé, és közben értesítették a 112 segélykérő számot miközben Királyrét felé haladtak. A hegyimentőink útközben találkoztak velük és szállították a mentőautóhoz.
Ezúton is köszönjük a segítőknek az emberséges hozzáállásukat és erőfeszítéseiket, ahogy kezükben cipelték a sérültet! A hegyimentő szolgálat igyekszik mindig ott lenni, ahol szükség van rá, de a hegyekben mindig segítsünk egymásnak, mert a természet és hegyek szeretette összeköt bennünket.