A Nagy-Hideg-hegy a Börzsöny harmadik legmagasabb hegye a 864 méteres magasságával. A legtöbb Börzsönyi útvonalat keresztező Rakódó közelében, ezért fontos megállóhely a legtöbb börzsönyi túrázónak. A hegycsúcs közvetlen közelében van ország egyik legmagasabban épült, kiváló fekvésű, kőből épült menedékháza.
A ház építését 1936-ban kezdte el a Természet Imádók Társasága, de teljes befejezésére csak évekkel később, már az újpesti természetbarátok munkájának köszönhetően került sor. A turistaház a kor legjobban felszerelt háza volt, villanyvilágítással, folyó vízzel, étteremmel. A Börzsöny 864 méteres magasságában jelenleg 52 főnek tudnak szállást biztosítani. Az étteremben még ennél is többen férnek el, a megfáradt turistákat pedig bizonyára megörvendezteti a két szauna és a jakuzzi is.

A ház emeletén 8 erkélyes szoba és 2 apartman található.
A szobák 4 férőhelyesek: egy emeletes ágy és egy dupla ágyas galéria szolgál fekvőhelyül, illetve +1 fő a kanapén tud aludni. A szobákban csak mosdó van, a közös vizesblokk a folyosó végén található.
Az apartmanok fürdőszobásak, itt 6-6 fő tud megszállni két francia emeletes ágyon és egy szimpla emeletes ágyon.

A turistaházban büfé és étterem is működik. A konyha kínálatában babgulyás, bableves, gulyásleves, tejfölös krumplileves, juhtúrós sztrapacska, marhapörkölt, palacsinta és fánk 3 féle ízben szerepel. A büfé nyitva hétfőtől péntekig (99%-ban)! Kávé, üdítő, forró tea, csoki, igény szerint szendvics és zsíros kenyér lilahagymával található a kínálatok között! Az ebédlőben egyébként a saját hátizsákotokban hozott elemózsiát is elfogyaszthatjátok.


Innen induló túraútvonalak:

 • Látnivaló

  Túraútvonal ajánló


Hasznos kapcsolódó oldalak:
Nagy-hideg hegyi TuristaházNagy-hideg hegyhez kapcsolódó hírek

 • Nagy-Hideg-hegy (2022.11.13.) - terrano sos

  Bokasérült túrázó Nagy-Hideg-hegyen

  Épphogy elkezdődött az ügyeleti idejük, már riasztva is lettek a hegyimentők Nagy-Hideg-hegyre egy bokasérülés ellátására.

 • Nagy-Hideg-hegy (2022.11.13.) - 20230701 illusztracio nhh

  Biciklis baleset Nagy-Hideg-hegyen

  Börzsönyi bringa túrán volt a külföldi férfi aki Nagy-hideg hegy közelében balesetezett a biciklijével. A hegyimentők látták el majd a mentők váci kórházba szállították

 • Nagy-Hideg-hegy (2022.11.13.) -

  Bokasérült túrázó Magas-Taxnál

  Egy 47 éves férfi a déli órákban hívta a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat ügyeletét, hogy önerőből nem tud lejutni a Börzsönyből.


Nagy-Hideg-hegy (2022.11.13.) -

A TARTALMAINK A TERMÉSZETJÁRÓ SEGÍTSÉGÉVEL KÉSZÜLNEK