Felszabadítottuk az OKT-t a Rakodónál (2023.02.18.) - OKT2 2023 02 18


A hegyimentők eltávolították a kidőlt fákat az Országos Kék Túra útvonaláról Nagy-hideg hegy és Csóványos között a Rakodó magasságában, közben egy eltévedt személy kutatására is vonultak Márianosztrára.
A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat szombaton teljesen felszabadította az Országos Kék Túra útvonaláról Nagy-hideg hegy és Csóványos között a Rakodó magasságában. Az elmúlt hétvégén már sikerült az egyik bedőlt és fennakadt fát lehúzni, ezzel megszüntetve a közvetlen veszélyt. Az Ipoly Erdő Zrt. felkésérével és engedélyével mai napon pedig a hegyimentők fel is vágták és az ösvényről eltávolították a fatörzset. Egy korábban kidőlt fa még jobban elzárta az OKT útvonalát alig száz méterrel odébb, a hegyimentő egységek ezt a fát is eltávolították az útvonalról, ezzel teljesen felszabadítva a túraútvonalat.

A műszaki mentés végeztével érkezett a jelzés a Rendőrségtől, hogy Márianosztra térségében eltévedt egy kiránduló. A hegyimentők felvették a kapcsolatot az eltévedt személlyel, aki az útmutatásuk alapján elindult egy erdészeti úton. A hegyimentők elindultak Márianosztra felé, de odaérkezésükkor az eltévedt férfinak már pont sikerült elérnie a Nagybörzsönyi kisvasút nyomvonalát, ahol találkozott a kiérkező rendőrökkel.

Felszabadítottuk az OKT-t a Rakodónál (2023.02.18.) - OKT1 2023 02 18

Önkéntesek vagyunk, fizetség nélkül szolgálunk. Minden kiadást a saját zsebünkből fedezünk, eddig nem részesültünk állami támogatásban. Légy jó fej, és támogasd a szervezetünket amennyivel vagy ahogy tudod. Köszi!



meteoblue