Bokasérült Godóvárnál (2023.07.27.) - godovar terkep


A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat SOS hívószámán csütörtökön az esti órákban érkezett a segélykérés, miszerint egy hölgy súlyosabb bokasérülést szenvedett Godóvár magasságában. A hegyimentő szolgálat két tagja azonnal Kemence felé vette az irányt miközben a szolgálat ügyeletese telefonon pontosította a koordinátákat.

A helyszínre érkezve a hegyimentők haladását nagyobb keresztbe dőlt faágak akadályozták, ezért terepjáróval nem tudták teljesen megközelíteni a sérültet és gyalog folytatták az útjukat, miközben az ügyeletes kemencei önkénteseket is riasztott a helyszínre, hogy a meredeken terepen segítsenek a sérült leszállításában.

A hegyimentők és az önkéntesek a sérültet sikeresen levitték a Kemence Ifjúsági Tábor-nál lévő útkereszteződéshez, ahol már az Országos Mentőszolgálat esetkocsija várt rájuk. A sérültet további ellátásra a Váci kórházba szállították.


Önkéntesek vagyunk, fizetség nélkül szolgálunk. Minden kiadást a saját zsebünkből fedezünk, eddig nem részesültünk állami támogatásban. Légy jó fej, és segítsd az egyesület működését.




meteoblue