Fejsérülés Nagy-Hideg-hegyen (2024.02.24.) - 019 NHH Terrano Auto Epulet Turistahaz 800


Szombaton kora délután egy túrázó hívta fel a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot, hogy a Nagy-Hideg-hegyi turistaházban tartózkodik, odafelé menet megbotlott és beverte a fejét, erősen vérzik és nem akar elállni.

A hegyimentők huszonöt perccel később már Nagy-Hideg-hegyen voltak. A középkorú férfi elmesélte, hogy egy nagyobb baráti társassággal túráztak és a Nagy-Hideg-hegy felé vezető úton esett el, fejjel előre egy élesebb kőre. Nem tudott rögtön segítséget kérni térerő hiány miatt, és elsőre nem is gondolta túl súlyosnak a sérüléseit, de Nagy-Hideg-hegyről már inkább tárcsázta a hegyimentő szolgálat SOS számát.

A hegyimentők megvizsgálták és a fején egy súlyosabb sérülést találtak, 2-3 cm hosszan a bőr szétnyílt és erősen vérzett, valamit megsérült az orrnyergén és a kezén is. A sérüléseit ellátták a helyszínen, de a sérülés jellege miatt, valamint a férfi egy korábbi korelőzménye miatt úgy döntöttek, hogy kórházi ellátásra van szükség ezért értesítették az Országos Mentőszolgálatot.

A szobi mentőállomás esetkocsija a Cseresznyefa parkolónál találkozott a hegyimentőkkel, akik terepjáróval szállították oda a sérültet. A férfit a váci kórházba szállították további vizsgálatokra és ellátásra.




meteoblue