Bokasérült a Gyadai tanösvényen (2024.04.06.) - 20240406 gyadai


Szombaton a déli órákban egy túrázó hölgy súlyos bokasérülést szenvedett a Szendehely közelében lévő Gyadai tanösvényen. Az Országos Mentőszolgálat váci egysége a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltóságtól kért segítséget a helyszínre jutáshoz. A nagymarosi önkéntes tűzoltók a várhatóan bonyolult terep miatt a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot is a helyszínre kérték.

A riasztást követően 25 perccel a nagymarosiak két egysége és a hegyimentők egy mentőegysége már a Gyadai tanösvény közelében találkozott az OMSZ munkatárasaival, ahonnan már terepen együtt folytatták a sérült megközelítését.
Szerencsére a sérült egy könnyen megközelíthető helyen volt, a mentőegységek a terepjárókkal közvetlenül mellette tudtak megállni.

A mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták és ellátták a hölgy sérülését, majd a terepjárókkal a mentőautóhoz szállították. A mentők a sérültet a váci kórházba szállították további vizsgálatokra és ellátásra.

A börzsönyi és környéki mentésekben a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat szorosan együttműködik a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltósággal és a Kismarosi Önkéntes Tűzoltósággal, a hatékonyabb koordinálás érdekében pedig már összekapcsoltuk a szoftveres riasztási rendszereinket, hogy még gyorsabban tudjunk egymásnak – és ezáltal a bajbajutottaknak segíteni.





meteoblue