Eltévedt egy kiránduló Nagy-Hideg-hegy környékén (2023.01.20.) - mentes20220120 800500


A 112.-es központi segélyhívó telefonszámon kért segítséget pénteken késő délután egy férfi, aki eltévedt a Börzsönyben. A rendőrség a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat segítségét kérte a helyszín beazonosításában és a mentésben. A rendőrség a szolgálatunk ügyeletét összekapcsolta a bajba jutott személlyel, akinek az elmondásából feltételeztük, hogy Nagy-Hideg-hegy térségében, valamelyik sípálya alján tartózkodhat. Hegyimentő egységünk azonnal útnak indult, miközben telefonon megkérte a Nagy-Hideg-hegyi turistaház üzemeltetőit, hogy kérdezzék meg az ott tartózkodó kirándulókat, vannak-e közöttük rutinos, gyakorlott túrázók, akik vállalnák, hogy a mentőegység megérkezéséig megkeresik és a turistaházba kísérik a bajba jutott személyt, amennyiben nincs más sérülése. Szerencsére három gyakorlott túrázó azonnal elindult a jelzett helyre és rövidesen meg is találták a fiatal férfit és kutyáját. A hirtelen toborzott mentőcsapattal a fiatalember eljutott a Nagy-Hideg-hegyi turistaházba, ahová ugyanakkor megérkezett a hegyimentő egységünk is. A hegyimentők megvizsgálták a férfit, aki sérüléseket szerencsére nem szenvedett, azonban átfázott, és a bakancsa teljesen átázott a fagyos hólében. A hegyimentők a férfit leszállították a Cseresznyefa-parkolónál várakozó mentőautóhoz további ellátásra.
Köszönjük a segítséget azoknak a túrázóknak, akik a felhívásunkra önként jelentkeztek és azonnal elindultak megkeresni a bajbajutott kirándulót a mentőegység kiérkezésig!
Köszönjük a Nagy-Hideg-hegyi turistaház üzemeltetőinek is a segítséget, akik azonnal találtak önkénteseket a vendégek között, és gondoskodtak mindenkiről. Köszönjük a munkáját az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak, akik a Cseresznyefa-parkolóban megvizsgálták a bajbajutottat, és a rendőröknek akik részt vettek a műveletben.


Önkéntesek vagyunk, fizetség nélkül szolgálunk. A szolgálat működéséhez azonban támogatásra van szükségünk, de tényleg! Légy jó fej, és támogasd a szervezetünket amennyivel tudod.