Pusztított a vihar a Börzsönyben (2023.03.11.) - fak20230311


A rendkívüli szeles időjárás jelentős károkat okozott ma az egész országban és a vihar nem kímélte a Börzsönyt sem. A viharos szél hatására hatalmas fák dőltek ma ki gyökerestül több helyen is a Börzsönyben. A Nagy-Hideg-hegyi szerviz úton a turistaház közelében egyszerre három fa is kidőlt egyszerre. A börzsönyi hegyimentő szolgálat a Nagy-Hideg-hegy körzetében több helyszínen is eltávolított kidőlt fákat, amelyek veszélyeztették vagy akadályozták a forgalmat.
Felhívjuk a túrázók figyelmét, hogy a következő időszakban óvatosan közlekedjenek a turista ösvényeken különösen ott, ahol kidőlt fákat látnak. A kidőlt fák ágainak egy része sok esetben fennmarad a közelben éppen megmaradt fák koronáján és bármikor lehullhatnak. Egyes kidőlt fák már csak nekitámaszkodnak más fáknak és komolyt veszélyt jelentenek. A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat – az Ipoly Erdő Zrt-vel egyeztetve - a következő időszakban igyekszik felderíteni és megszűntetni a veszélyeket a legnépszerűbb túraútvonalakon.


Önkéntesek vagyunk, fizetség nélkül szolgálunk. Minden kiadást a saját zsebünkből fedezünk, eddig nem részesültünk állami támogatásban. Légy jó fej, és segítsd az egyesület működését.


Pusztított a vihar a Börzsönyben (2023.03.11.) - fak20230311b

Pusztított a vihar a Börzsönyben (2023.03.11.) - fak20230311c


meteoblue