Nagy hatótávolságú rádiókat kaptak a hegyimentők (2023.04.18.) - novofer tamogatas 800 500


A Börzsöny Speciális Mentő Egyesület (Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat) újabb segítséget kapott. A Novofer Zrt. által adományozott három darab URH VHF rádióval a hegyimentők még hatékonyabbá tehetik a mentési folyamatokat, különösen ahol a mobiltelefonok már nem érnek el. A Börzsöny gyakran jelent kihívást a kommunikáció tekintetében, mivel sok helyen nincs megfelelő térerő a hagyományos mobiltelefonhálózatokban.

A rádiók ipari kivitelűek, és nagy hatótávolságuknak köszönhetően a hegyimentők könnyedén kommunikálhatnak egymással, még olyan helyeken is, ahol nincs térerő. A Börzsönyben sok ilyen terület van, és a rádiók használata kulcsfontosságú a hatékony mentési munkához.

A Novofer Zrt. emellett elvégezte a szükséges engedélyeztetési eljárást, amely biztosítja, hogy a rádiók teljes mértékben törvényesek és megfelelnek a szükséges előírásoknak. Az adomány egyértelműen növeli a hegyimentők biztonságát és hatékonyságát, ezért a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat nagyon hálás a Novofer Zrt. nagylelkű adományáért.

Ez a történet ismét rámutat arra, hogy az összefogás és a támogatás mennyire fontosak az ilyen fontos szervezetek számára. A hegyimentők mindent megtesznek, hogy másokat megmenthessenek, és minden segítség, amit kapnak, nagyban hozzájárul a sikeres mentésekhez. A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat továbbra is azon dolgozik, hogy tovább fejlessze a szolgáltatásait, és támogatást kapjon a közösségtől és az iparból egyaránt.

Köszönjük a Novofer Zrt.-nek ezt a nagyszerű adományt, amely valóban életet menthet a hegyimentők munkája során. Ez az adomány is jelzi, hogy a vállalat törődik a közösséggel és az emberek biztonságával. Reméljük, hogy más cégek is követik a példájukat és segítik a hegyimentők munkáját, hogy még hatékonyabban védhessék az emberek életét és a természetet.


Önkéntesek vagyunk, fizetség nélkül szolgálunk. Minden kiadást a saját zsebünkből fedezünk, eddig nem részesültünk állami támogatásban. Légy jó fej, és segítsd az egyesület működését.




meteoblue