Biciklis baleset Nagy-Hideg-hegyen (2023.07.01.) - 20230701 illusztracio nhh


Elesett a biciklijével és orr- valamint arc sérüléseket szerzett egy szlovák bringás Nagy-hideg hegy közelében. A középkorú férfi egy nagyobb baráti társasággal bicikli túrán volt a Börzsönyben de Nagy-Hideg-hegy közelében szerencsétlenül balesetezett és arccal előre esett el a biciklijéről.
A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot a Nagy-Hideg-hegyi Turistaház dolgozói hívták fel és kértek segítséget a bringáshoz. A hegyimentő szolgálat ügyeletes egységei szerencsére pont a közelben – Magas-tax környékén – gyakorlatoztak, így nagyon gyorsan Nagy-Hideg-hegyre érkeztek.
A férfit megvizsgálták és elsődlegesen ellátták még Nagy-Hideg-hegyen, majd terepjáróval a Cseresznyefa Parkolóhoz szállították ahová közben megérkezett az Országos Mentőszolgálat esetkocsija. A mentősök a sérültet további kivizsgálás és ellátás céljából a Váci kórházba szállították.


Önkéntesek vagyunk, fizetség nélkül szolgálunk. Minden kiadást a saját zsebünkből fedezünk, eddig nem részesültünk állami támogatásban. Légy jó fej, és segítsd az egyesület működését.




meteoblue