Éjszakai futás a Börzsönyben (2023.07.16.) - ultralupa 2023


A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat egységei biztosították a Burger King Ultra Lupa-tó futóverseny börzsönyi szakaszát. A 130 kilométeres éjszakai futóverseny egy rövidebb szakasza a Börzsönyön is áthaladt, a versenyzők Kóspallagnál tértek le az aszfaltról és zöld jelzésű túraútvonalon futottak teljes sötétségben Királyrétig, majd onnan pedig a piros jelzésen Szokolyára és tovább Verőcére.
A hegyimentők két egysége a Királyréti frissítő ponton láttak el ügyeletet, hogy szükség esetén elinduljanak kimenteni a bajba került versenyzőket a börzsönyi ösvényekről. Szerencsére erre nem került sor és a hegyimentőknek csak kisebb hámsérüléses eseteket kellett ellátniuk három versenyzőnél, akik megálltak Királyréten egy gyors kötözés erejéig majd futottak is tovább.
Fantasztikus hangulat volt aznap éjszaka Királyréten, ahogy a büfé környéke megtelt élettel a versenyzők és a szurkolók által.

Éjszakai futás a Börzsönyben (2023.07.16.) - 20230715 kidolt fa verseny

A versenyt megelőzően a hegyimentők bejárták a verseny útvonalát és több esetben is be kellett avatkozniuk, mivel a versenyt megelőző napok viharos időjárása több fát is kidöntött. Rögtön a Királyréti szakasz elején, a piros jelzés kezdeténél a Szén-patak felé átívelő hídra dőlt rá egy fa, amelyet a hegyimentők láncfűrésszel eltávolítottak, majd a piros jelzésen több helyen is el kellett távolítaniuk kidőlt fákat vagy leszakadt nagyobb faágakat.
A versenyt megelőző heves esőzések hatására a piros jelzésen számos helyen kikerülhetetlen sárdagonyák várták a versenyzőket, akik közül jó páran már nyakig sárosan érkeztek a Szokolyai frissítőponthoz.


Önkéntesek vagyunk, fizetség nélkül szolgálunk. Minden kiadást a saját zsebünkből fedezünk, eddig nem részesültünk állami támogatásban. Légy jó fej, és segítsd az egyesület működését.




meteoblue