Veszélyes lepkegyűjtés bokasérüléssel (2023.07.08.) - lepke20230708


Megrándult vagy kificamodott az Állatorvostudományi Egyetem biológus hallgatójának a bokája terepgyakorlaton. A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat ügyeleteseitől a Hiúz Háznál kértek segítséget szombat késő délután. A biológus hallgatói csoport a Börzsönyben tartott terepgyakorlatot és miközben lepkék után futottak egy mezőn az egyik hallgató egy gödörbe vagy mélyedésbe lépett, ami következtében megsérült a bokája.
A hegyimentők megvizsgálták a sérültet majd értesítették az Országos Mentőszolgálatot. Mivel a Hiúz Ház közúton megközelíthető, különösebb intézkedésre nem volt szükség a hegyimentők részéről, csak a helyszínre érkezett OMSZ esetkocsijának munkatársainak segítettek a sérült ellátásában. A mentők a sérültet a váci kórházba szállították további vizsgálatok és ellátás céljából.

HELYESBÍTÉS 2023.07.10.-én: Korábban tévesen állatorvosi hallgatót írtunk az Állatorvostudományi Egyetem biológus hallgatója helyett. Tévedésünket javítottuk a cikkben.


Önkéntesek vagyunk, fizetség nélkül szolgálunk. Minden kiadást a saját zsebünkből fedezünk, eddig nem részesültünk állami támogatásban. Légy jó fej, és segítsd az egyesület működését.




meteoblue