Hegyimentő nyílt nap a Zöld Forgatagon (2023.10.14.) - 20231014kiralyret


Egész napos ingyenes családi programok tarkították a Duna-Ipoly Nemzeti Park által szervezett Zöld Forgatag rendezvényt szombaton. A rendezvény központja a nemzeti park királyréti Hiúz Ház látogatóközpontja volt, de a rendezvény az egész királyréti térségre kiterjedt. A Hiúz Háznál hangyashow és állatbemutatók, kézműves vásár és játszóház várták a látogatókat. A természetvédelmi őrség vezetett túrákat szervezett a Vár-hegy kilátóhoz míg az Ipoly-Erdő Zrt erdészei a Szokolya-Huta tanösvényét mutatták be a látogatóknak.

A Hiúz-Ház tanösvényén állomáshelyek vártak a kirándulókat az egyik ilyen állomás pedig a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat munkáját mutatta be. A gyerekek kipróbálhatták, hogy milyen az amikor kötélpályán áthúzzuk őket a „szakadék” felett, amely jelen esetben a patak medre volt 😊 , játszhattak „orvosost” a végtag rögzítőkkel és sztetoszkóppal a bátrak pedig még a mentőhordágyba is befeküdtek.

Sok száz látógatóval találkoztunk ezen a napon, és nagyon megtisztelő volt nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek részéről is az őszinte érdeklődés a munkánk és az eszközeink iránt. Tartalmas és érdekes beszélgetéseink voltak sok kirándulóval.

Reméljük máskor is találkozunk hasonló rendezvényeken 😊


Önkéntesek vagyunk, fizetség nélkül szolgálunk. Minden kiadást a saját zsebünkből fedezünk, eddig nem részesültünk állami támogatásban. Légy jó fej, és segítsd az egyesület működését.




meteoblue