Bokasérült a piros kereszten (2023.10.08.) - 2023 10 08 nosztra2


A Börzsöny egyik összeszokott, rutinos bringás csapata értesítette vasárnap délelőtt a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot, hogy a piros kereszt turistaúton Bezina-rét térségében egy idős sérült hölgyet találtak. A hegyimentők két terepjáróval azonnal elindultak a helyszínre, miközben felvette velük a kapcsolatot az Országos Mentőszolgálat szobi egysége is.

A hegyimentők és az OMSZ mentők Márianosztrán találkoztak a Rabtemető közelében, ahol a bringás csapat egyik tagja is odajött, hogy mutassa az utat a sérülthöz. Az OMSZ mentők a hegyimentők terepjáróival folytatták az utat biciklis felvezetéssel a sérültig.

A sérült egy 79 éves túrázó hölgy volt, aki családjával túrázott a piros kereszt útvonalon azonban egy kicsit meredekebb szakaszon megcsúszott és eltörte a bokáját. Az OMSZ mentők ellátták a sérültet majd a hegyimentők a terepjárókkal mindenkit a mentőautóhoz szállítottak.

Köszönjük a bringásoknak a helytállást és a segítséget amit nyújtottak a sérültnek majd a hegyimentőknek is. Ez már a sokadik alkalom, akkor a börzsönyi bringások és túrázók gyorsan segítséget nyújtanak egymásnak majd információikkal és útmutatásaikkal pedig hegyimentőknek!


Önkéntesek vagyunk, fizetség nélkül szolgálunk. Minden kiadást a saját zsebünkből fedezünk, eddig nem részesültünk állami támogatásban. Légy jó fej, és segítsd az egyesület működését.




meteoblue