Gyereknap Szokolyán (2024.05.25.) - szokolyagyereknap202405


Szokolya Önkormányzata szombaton szervezte meg a gyereknapi rendezvényüket Börzsönyi Gyerek-és Sportnap néven a település sportpályáján. A rendezvényen számos program várta az érdeklődőket és Némethné Pintér Csilla polgármester asszony kérésére a Börzsönyi Speciális Mentő- és Önkéntes Tűzoltó Egyesület is részt vett a programon.

A hegyimentők egy kötélpályát alakítottak ki, a gyerekek pedig kipróbálhatták, hogy milyen érzés a mentőháromszöggel csúszni rajta. A helyi falmászó tanfolyam vezetője (egyben egyesületünk tagja) Kovács Norbert egy fán tanította a kisebb és nagyobb érdeklődőket milyen is kötélen mászni pruszik csomóval.

A rendezvény még bőven tartott, amikor is a hegyimentő szolgálat riasztást kapott az Ördög-hegyi mentéshez. Természetesen a hegyimentők azonnal félbeszakították a rendezvényt és a szükséges felszereléssel elindultak és sikeresen végrehajtották a mentést.

Alighogy visszaértek a rendezvényre, máris érkezett a következő riasztás, szerencsére a közeli Királyrétre, ahol egy biciklis olyan szerencsétlenül esett el, hogy súlyosabban megsérült az álla. Őt a sérülései ellátását követően Kismarosra vitték, ahonnan hozzátartozóival a váci kórházba távozott további ellátásra.

A hegyimentők ezután ismét visszatértek a szokolyai rendezvényre, ahol tovább játszathattak a kötélpályán a gyerekek.




meteoblue