Bokasérült Drégelyvárnál (2024.07.07.) - dregelyvar


Vasárnap reggel 9 órakor a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat SOS számán kért segítséget egy túrázó, aki Drégelyár közvetlen közelében sérült meg. A férfi elmondta, hogy túrázás közben megcsúszott és ráesett a bokájára, nagy fájdalmat érez és nem tud ráállni.

A hegyimentő szolgálat ügyeletese felmérte a lehetőségeket és úgy döntött, túl sok időbe telne míg Szokolya bázisról odaérne a hegyimentő egység ellenben a helyszín viszonylag könnyen megközelíthető, ezért riasztotta a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi műveletirányítást, valamint az Ipoly-Völgyi Különleges Mentő Egyesületet.

A riasztást követően azonnal a helyszínre indultak Rétságról a Hivatásos Tűzoltók, valamint Balassagyarmatról az Ipoly-Völgyi Különleges Mentők. A rétsági tűzoltók Nagyoroszi felől egészen 500 méterre meg tudták közelíteni a sérültet majd onnan gyalog folytatták az utat.

Bokasérült Drégelyvárnál (2024.07.07.) - dregely rescue 202400707

A sérültet elsőként a rétsági tűzoltók értek oda, akik hordágyra fektették és azonnal elindultak visszafelé vele, hozzájuk csatlakoztak később az Ipoly-Völgyi Különleges Mentők és az Országos Mentőszolgálat munkatársai.

A sérültet a mentők bokasérüléssel a Balassagyarmati Kórházba szállították további kivizsgálásra és ellátásra.

Figyelmeztetés: a következő napokban rendkívüli hőség várható Magyarországon, olvassák el a figyelmeztetésünket!

(Fénykép: Farkas Péter, Magyar Természetjáró Szövetség)
meteoblue