A Nagy-Hideg-hegy a Börzsöny harmadik legmagasabb hegye a 864 méteres magasságával. A legtöbb Börzsönyi útvonalat keresztező Rakódó közelében, ezért fontos megállóhely a legtöbb börzsönyi túrázónak. A hegycsúcs közvetlen közelében van ország egyik legmagasabban épült, kiváló fekvésű, kőből épült menedékháza.
A ház építését 1936-ban kezdte el a Természet Imádók Társasága, de teljes befejezésére csak évekkel később, már az újpesti természetbarátok munkájának köszönhetően került sor. A turistaház a kor legjobban felszerelt háza volt, villanyvilágítással, folyó vízzel, étteremmel. A Börzsöny 864 méteres magasságában jelenleg 52 főnek tudnak szállást biztosítani. Az étteremben még ennél is többen férnek el, a megfáradt turistákat pedig bizonyára megörvendezteti a két szauna és a jakuzzi is.

A ház emeletén 8 erkélyes szoba és 2 apartman található.
A szobák 4 férőhelyesek: egy emeletes ágy és egy dupla ágyas galéria szolgál fekvőhelyül, illetve +1 fő a kanapén tud aludni. A szobákban csak mosdó van, a közös vizesblokk a folyosó végén található.
Az apartmanok fürdőszobásak, itt 6-6 fő tud megszállni két francia emeletes ágyon és egy szimpla emeletes ágyon.

A turistaházban büfé és étterem is működik. A konyha kínálatában babgulyás, bableves, gulyásleves, tejfölös krumplileves, juhtúrós sztrapacska, marhapörkölt, palacsinta és fánk 3 féle ízben szerepel. A büfé nyitva hétfőtől péntekig (99%-ban)! Kávé, üdítő, forró tea, csoki, igény szerint szendvics és zsíros kenyér lilahagymával található a kínálatok között! Az ebédlőben egyébként a saját hátizsákotokban hozott elemózsiát is elfogyaszthatjátok.


Innen induló túraútvonalak:

 • Látnivaló

  Túraútvonal ajánló


Hasznos kapcsolódó oldalak:
Nagy-hideg hegyi Turistaház

 • Szokolya, Nagyhideghegy

 • 47.936184, 18.921740

 • [email protected]

 • +36309785415

 • 0-24 as refugee (!)

 • http://nagyhideghegy.hu/Hiking advices

we are sorry, this article has been not translated to English yetOur news regarding Nagy-hideg hegy

 • Nagy-hideg hegy peak (2022.11.13.) - vizvetel vagott 800

  Water sources in the Nagy-Hideg-hegy area

  From May 1, 2024, there will be no water intake possibility on Nagy-Hideg-hegy, at least not for the next few weeks. Here are the nearest springs.

 • Nagy-Hideg-hegy

  Head Injury on Nagy-Hideg peak

  A man slipped and fell headfirst onto a rock on Nagy-Hideg Mountain, requesting assistance. The mountain rescuers provided initial care, and he was transported by the National Ambulance Service from Királyrét.

 • Nagy-hideg hegy peak (2022.11.13.) - 20240218 mentes

  Dead body was found in the Börzsöny

  Az idős férfi holtteste már hosszabb ideje a patakban hevert, túrázók találtak rá.


Nagy-hideg hegy peak (2022.11.13.) -

A TARTALMAINK A TERMÉSZETJÁRÓ SEGÍTSÉGÉVEL KÉSZÜLNEK