Közlekedési baleset a Kálmán kaszálón (2023.04.30.) - 20230430


A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat vasárnap egész nap jelentős létszámmal jelen volt a Börzsöny különböző pontjain, hogy a RUNaway GARMIN WTF BRZSNY eseményén közreműködjünk a futóverseny biztosításában. Szerencsére egyik futó sem szenvedett olyan balesetet, hogy az egységeinkre szükség legyen, azonban délelőtt egy közlekedési balesethez riasztott bennünket az Országos Mentőszolgálat ügyelete. A jelzés szerint egy idős hölgy valamilyen erdészeti úton egy patakba hajtott gépjárművével és a megtalálásában, valamint az ellátásában kértek segítséget.

A helyszín megjelölése pontatlan volt, azonban az egyik hegyimentő egység, az Országos Mentőszolgálat esetkocsija, valamint a Pest Vármegyei Rendőrség járőrei elkezdték keresni a baleset helyszínét. Elsőként a rendőrség járőrei találták meg a hölgyet, miután a végig haladtak a hangyásbérci makadám úton és annak a végétől további egy kilométeren át a sárban gyalog folytatták az útjukat a Kálmán kaszálóig. A helyszínre érkező hegyimentőink terepjáróval a baleset helyszínére szállították az Országos Mentőszolgálat munkatársait majd miután a mentők ellátták a sérültet terepjáróval a mentőautóhoz vitték.

A nagyon idős hölgy elmondta, hogy eredetileg Szokolya felől Kecskemétre szeretett volna eljutni, azonban a teljesen rossz irányba indult. A futóverseny miatt nyitva hagyott szénpataki sorompón áthajtott, és a magas-Börzsönyben a makadám úton továbbhajtott a sáros erdészeti úton. Menetközben több alkatrész is leszakadt az autóról, a Kálmán kaszálónál egy nagyon mély keréknyomba behajtva az autó teljesen leállt.

A hegyimentők gondoskodtak arról, hogy a hölgy a mentőautóhoz kerüljön, ahonnan az Országos Mentőszolgálat kórházba szállította további vizsgálatokra.

A sérült Mazda gépjárművet sikerült kiszabadítani és levinni Szénpataki kulcsosházhoz, ahonnan a tulajdonos majd el fogja szállíttatni.

Ebben az évben ez már a harmadik autós baleset amelyben a hegyimentőink intézkedtek a Börzsönyben. Márciusban egy Nagy-Hideg-hegyre engedély nélkül behajtott személygépkocsi borult az árokba, áprilisban egy favágó kisteherautó borult az oldalára a Hangyásbérci makadám utón.


Önkéntesek vagyunk, fizetség nélkül szolgálunk. Minden kiadást a saját zsebünkből fedezünk, eddig nem részesültünk állami támogatásban. Légy jó fej, és segítsd az egyesület működését.




meteoblue