Börzsöny Ring versenyzőire vigyáztunk (2023.09.24.) - borzsonyring2023


Ötödik alkalommal került megrendezésre a Börzsöny Ring, a Dunakanyar egyik legnagyobb kerékpáros körversenye. A rendezvény során Szobon, a Duna-parton, ötszázan gyűltek össze, hogy nekivágjanak a közel kilencven kilométeres versenytávnak, amely a Börzsöny lenyűgöző tájain vezetett keresztül. Az esős szombat délelőtt sem tántorította el a résztvevőket attól, hogy elinduljanak a kihívást jelentő versenyen.

Az egyik kiemelkedő szakasz a versenyen a Királyrét és Nógrád közötti régi "kövesút" volt, amelyet közúti gépjárművel nem lehetett megközelíteni. Ennek következtében a verseny szervezői különleges intézkedéseket hoztak a kerékpárosok biztonsága érdekében.

A versenyzők biztonságára az Ipoly-völgyi Különleges Mentő Egyesület és a Börzsöny Speciális Mentő Egyesület közösen vigyáztak. Emellett négy terepjáró gépjármű és egy sérültszállító utánfutóval felszerelt quad is segítette a mentőcsapatok munkáját. Ez a speciális logisztika lehetővé tette, hogy az esetleges sérülésekre és egészségügyi problémákra azonnal reagáljanak, és a versenyzők gyors segítséget kapjanak, ha szükségük van rá.

A Börzsöny Ring tehát nem csupán egy izgalmas kerékpáros verseny, hanem egy olyan esemény is, ahol a résztvevők biztonsága és egészsége az elsődleges fontosságú. A szervezők és a mentőcsapatok összefogása lehetővé tette, hogy a versenyen részt vevők nyugodtan élvezhessék a Börzsöny lenyűgöző tájait, miközben tudják, hogy szükség esetén kiváló ellátásban részesülnek.


Önkéntesek vagyunk, fizetség nélkül szolgálunk. Minden kiadást a saját zsebünkből fedezünk, eddig nem részesültünk állami támogatásban. Légy jó fej, és segítsd az egyesület működését.




meteoblue