Műholdas kommunikáció a hegyimentőknél (2023.10.04.) - cats75 telefon hatulrol


A Börzsöny szépsége és vad sziklái nem csupán turisták és természetjárók vonzzák, hanem a hegyimentők számára is kihívásokat rejtenek. A CAT Phones Magyarországnak köszönhetően a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatnak most azonban egy értékes eszköz van segítségére, hogy még hatékonyabban végezze munkáját: Cat S75 strapabíró okostelefon kétirányú műholdas üzenetküldéssel.

Az adományként kapott strapabíró Cat S75 mobiltelefonok hatalmas segítséget jelentenek a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatnak. Ezek a készülékek olyan körülményekre vannak tervezve, ahol más mobiltelefonok nem tartanák a kapcsolatot - például olyan területeken, ahol nincs telefonos térerő.

A Börzsöny nehezen megközelíthető részein gyakran jelentkezik a telefonos térerő hiánya, amely komoly nehézségeket okozott eddig a mentőműveletek során. A Cat S75 okostelefonok olyan megoldást kínálnak, amely segít a hegyimentőknek fennmaradni a kapcsolatban és koordinálni a mentőműveleteket még az olyan eldugott helyeken is, ahol nehézséget okoz a kommunikáció.

Műholdas kommunikáció a hegyimentőknél (2023.10.04.) - CATs75bullitt

A Cat S75 okostelefonok képesek műholdon keresztül üzeneteket küldeni, nem csak egymásnak, hanem egy ingyenes applikáción keresztül bárkinek: térerő vagy internet hiányában a készülék műholdakra kapcsolódik és Bullitt Messenger applikáción küldi el az üzenetet bármilyen telefonszámra. Amennyiben a fogadó félnél már fel van telepítve a Bullitt Satelitte Messenger, az üzenet rögtön az applikációban jelenik meg, de ha a fogadó fél még nem rendelkezik Bullitt Satelitte Messenger applikációval, akkor SMS-ben láthatja az üzenetet. A megválaszolásához azonban fel kell telepítenie a Bullit Satelitte Messenger applikációját. Az applikáció használatához csak internet szükséges és ameddig valaki csak internettel használja (és nem műholddal) teljesen ingyenes.

Az adományozás példája azt mutatja, hogy a közösség és a vállalatok támogatása milyen kulcsfontosságú a mentőszolgálatok hatékony működése szempontjából. A Cat S75 okostelefonok bevezetése azt jelenti, hogy a börzsönyi hegyimentők képesek kapcsolatban maradni és reagálni a sürgős helyzetekre, még a legelzártabb helyeken is, biztosítva a hegyvidéken barangolók biztonságát és jólétét.


Önkéntesek vagyunk, fizetség nélkül szolgálunk. Minden kiadást a saját zsebünkből fedezünk, eddig nem részesültünk állami támogatásban. Légy jó fej, és segítsd az egyesület működését.




meteoblue