Lábsérült túrázó a Börzsönyi kéken (2023.05.21.) - borzsony asdj


Vasárnap a déli órákban érkezett segélykérő hívás a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat SOS telefonszámán. A segélykérő elmondta, hogy egy több fős túrázó csoport egyik tagja feltehetően lábszalag sérülést szenvedett és nem tud a lábára állni. A túrázok elmondták, hogy a börzsönyi kék útvonalon a Bakancsos kunyhó közelében vannak.

A hegyimentő szolgálatnak nem volt bevethető járműve, amely gyorsan a térségbe ért volna (miért nem? itt olvashatsz erről), azért azonnal értesítettük a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Szervezetet. A nagymarosi kollégáink azonnal útnak indultak, a hegyimentő szolgálat ügyeletese pedig távolról segítette a terepi navigációt, hogy a Nagymaros ÖTE a legrövidebb úton a sérülthöz jusson, valamint tartotta a kapcsolatot a segélykérőkkel is.

A segélyhívástól számítva alig több mint egy órával később a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület terepjárója elérte a sérültet. Nagymarosi kollégáink a sérült lábát sínbe rakták és terepjáróval Márianosztrára szállították. Onnan a sérült már a társai segítségévél saját járműveiken távoztak további egészségügyi ellátásra.

A sérült túrázó megfelelő felszereléssel és ruházattal rendelkezett, nagyon tapasztalt és rutinos túrázó, aki a Börzsönyt is kiválóan ismeri, baleset azonban bárkivel előfordulhat. A Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat példamutató együttműködésben a lehető leggyorsabban gondoskodtak a sérült ellátásról.


Lábsérült túrázó a Börzsönyi kéken (2023.05.21.) - Article800 BSM 002

Kiemelt támogatót keresünk!

A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot kiemelt támogatót keres, olyan céget vagy magánszemélyt aki egy mentésre alkalmas terepjárót tud adományozni a hegyimentőknek!

OLVASOM

Önkéntesek vagyunk, fizetség nélkül szolgálunk. Minden kiadást a saját zsebünkből fedezünk, eddig nem részesültünk állami támogatásban. Légy jó fej, és segítsd az egyesület működését.




meteoblue