Lábsérült a Julianus kilátónál (2023.05.29.) - julianus kilato


A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat SOS telefonszámán kértek segítséget túrázók hétfőn 12:30 órakor. A Julianus kilátónál egy idős hölgy rosszul lépett és bokasérülést szenvedett, önerőből még családja támogatásával sem tudta volna folytatni az útját. Mivel a hegyimentők Szokolyáról tudtak volna indulni, a szolgálat ügyeletese a rövidebb kiérkezési idő miatt inkább a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltóságot értesítette. Nagymarosi kollégáink és a Váci Hivatásos Tűzoltóság azonnal elindultak a helyszínre és Nagymarosi Önkéntes Tűzoltóság terepjárója alig negyven perccel később már a helyszínen volt. Az idős hölgyet a terepjáróval Kövesmezőre szállították, ahonnan már hozzátartozói gépjárművel kórházba szállították további vizsgálatokra és ellátásra.
A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat és a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltóság egy héten belül már második alkalommal dolgozott együtt túrázók megmentésén a Börzsönyben.

Fotó: Termeszetjaro.hu , Szabó Eszter


Lábsérült a Julianus kilátónál (2023.05.29.) - Article800 BSM 002

Kiemelt támogatót keresünk!

A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot kiemelt támogatót keres, olyan céget vagy magánszemélyt aki egy mentésre alkalmas terepjárót tud adományozni a hegyimentőknek!

OLVASOM

Önkéntesek vagyunk, fizetség nélkül szolgálunk. Minden kiadást a saját zsebünkből fedezünk, eddig nem részesültünk állami támogatásban. Légy jó fej, és segítsd az egyesület működését.




meteoblue