President's Community Börzsöny tour insurance (2024.01.14.) - 20240114 2


Az Országos Kéktúra népszerűsítésé érdekében a Novák Katalin köztársasági elnök vasárnap közösségi túrázást szervezett a Börzsönyben. Novák Katalin elnök asszony a túrát Rockenbauer Pál emlékére ajánlotta, mivel 1933-ban ezen a napon született a magyar televíziós természetfilmezés megteremtője.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) felkérésére a túra útvonalán a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat közreműködött a köztársasági elnök és a hozzá csatlakozott túrázók biztosításában.

A túra vasárnap kora délután kezdődött a Kisinóci turistaháznál és az OKT útvonalán Nagy-Hideg-hegy, Csóványos és Foltán-kereszt érintésével Nógrádig tartott. Sokan csatlakoztak a köztársasági elnök felhívására és az időjárás is tökéletes volt.

A túrázók a Nagy-Hideg-hegyi turistaháznál pihentek meg először, majd a Csóványosi csoportkép után a Foltán-kereszt közelében melegedtek egy kicsit a hegyimentők tábortűzénél. Már sötétedett, amikor tovább indultak Nógrád irányában, a túra végállomásához.

A hegyimentőknek három alkalommal kellett beavatkozniuk segíteni a túrához csatlakozottoknak kisebb sérülések és elfáradás miatt.




meteoblue